gieten-red-wine-0215

Als er ooit een vakantie is geweest voor het drinken van wijn, dan is het Valentijnsdag! Champagne is de klassieke keuze, maar de rijkdom en diepte van de smaak in rode wijnen vangen de ziel en de geest van ware romantiek. Wat voor paar ben jij en je schat? Hier zijn mijn aanbevelingen op basis van je romantiekstijl!

Romeo-en-Julia-0215

Voor de romantici: Amarone

Romeo en Julia hebben niets op jou en je geliefde. Jullie twee waren bedoeld om te zijn, en ben van plan om te vieren met genoeg kaarslicht en rozenblaadjes om een ​​aflevering van “The Bachelor” te schande te maken.

 

Amarone is een Italiaanse wijn gemaakt in de regio Veneto in Italië van Corvina- en Rondinella-druiven. Wat een prachtige Amarone zo rijk, weelderig en krachtig maakt, is dat de druiven na de oogst de hele winter worden gedroogd, wat hun suikers en smaken concentreert. Amarone wordt gevinifieerd droog – dit is geen dessertwijn – maar er is geen twijfel mogelijk aan de diepte van de smaak, de fluweelachtige textuur en de sappige smaken van donker fruit die puur luxueus zijn. Zoek naar Amarone die een beetje ouder is en open het ongeveer een uur voordat je gaat gieten. De beste kunnen duur zijn, maar je valentijn is een uitspatting waard!

 

Degenen om te proberen: Bussola Amarone della Valpolicella Classico 2008, Corte Sant’Alda Amarone della Valpolicella 2009, Terre di Pietra Amarone “Rosson” 2008

Voor het Classic Couple: Bordeaux

Zwart en wit, Bogey en Bacall, pindakaas en gelei … sommige dingen zijn gewoon voor elkaar bedoeld, en jij en je honing staan ​​daar bovenaan met die legendarische duo’s.

 

Welke rode wijn is klassieker dan Bordeaux? Deze wijnen zijn verschillende melanges van de vijf “Bordeaux-druivensoorten”: Cabernet-Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot, Petite Verdot en Malbec. Bordeaux is zo klassiek dat het een merknaam is geworden die wordt aangedreven door notoir hoge prijzen van de beste kastelen – maar er zijn nog steeds betaalbare ontdekkingen te doen. Let op de Merlot-wijnen van Fronsac, Cotes de Blaye en Côtes de Castillon.

 

Degenen om te proberen: Chateau Vieille Cure Fronsac 2010, Chateau Les Bertrands 2010, Chateau Tertre de Belves 2010

farmer-en-vrouw-0215

Voor het Eco-vriendelijke paar: groene roden

Je deelt liefde voor alles dat duurzaam is. Als je gezamenlijke passie voor de planeet je liefde sterk laat houden, verras je je liefde met een proeverij van enkele biologische en biologisch-dynamische wijnen. Er zijn overal fantastische wijnwinkels die zich specialiseren in dit soort ‘bewuste’ wijnen, dus maak er een dag van en pak een paar flessen naar smaak samen.

 

Degenen om te proberen: Chateau Maris ‘La Touge’ 2011, Bodegas Monje Tinto Tradicional Tenerife, Canarische Eilanden 2009, Bourgueil Mi-Pente, Domain de la Butte 2010

scarlett-and-Rhett-0215

Voor het Desirous Duo: kijk eens naar Spanje

Je kunt gewoon je handen niet van elkaar afhouden, en al die hete en stomende chemie zal het bord “niet storen” de hele nacht op je deur houden. Zet het op met een sexy, pittig rood! Er is gewoon iets aan alle flamenco-gitaren en het stierenvechten dat van Spanje een zeer zwoele bestemming maakt – en zijn wijnen vormen geen uitzondering op de regel. Zoek naar wijnen gemaakt van druiven zoals Tempranillo, Garnacha en Mencia. Ole!

 

Degenen om te proberen: Descendientes de José Palacios Bierzo Corullon 2011, Abadia Retuerta Sardon del Duero Selección Especial 2009, Mas Martinet Priorat ‘Menut’ 2010

Voor het avontuurlijke stel: Lambrusco

Lambrusco is het beste van beide werelden: al het plezier en de feestvreugde van een mousserende wijn met de levendige donkere vruchten van een mooi rood. Plus – het is goedkoop, dus reserveer! Geserveerd gekoeld, het is fantastisch met een geweldige kaasplank en echt geweldig met alle dingen chocolade!

 

Degenen om te proberen: Lini ‘Scuro’, Venturini Baldini, Medici Ermete