food-kladjes-in-bowl-citroenen-0617-6378406

Gefotografeerd door: Janelle Jones

Als je op zoek bent naar een heerlijke manier om Earth Day te eren, probeer dan dit: eet meer eten! In de VS sturen we bijna 40 procent van ons voedsel naar stortplaatsen. Dit afval kost het gemiddelde gezin van vier bijna $ 1500 per jaar. Als u meer voedsel op de tafel en uit de prullenbak wilt houden, overweeg dan uw restjes op te frissen of leer de beste manieren om producten op te slaan om het langer vers te houden. Wat je ook kiest, er zijn tal van manieren om voedselverspilling tegen te gaan; hier zijn er nog vijf om je op weg te helpen.

1. Koop lelijke producten

Wanneer u boodschappen doet, moet u niet terugdeinzen voor minder dan perfecte vruchten en groenten. Natuurlijk kunnen ze ongelijk zijn gevormd of een paar onvolmaaktheden hebben, maar dat betekent niet dat ze niet goed zijn. Als deze niet-verkochte picks niet aan klanten worden verkocht, komen ze waarschijnlijk in de prullenbak terecht. (Bananen zijn een van de meest verspilde voedingsmiddelen. Onze kijk op overgebleven of overrijpe bananen? Gebruik ze voor smoothies of vries ze in voor bananenbrood). 

 

Geldbesparende tip: als u aan het winkelen bent op uw lokale greenmarket, kijk dan of de boer een tweede pick-box heeft. Het winkelen van deze batch kan u een paar euro besparen. En als u van plan bent om de producten voor het avondeten of de komende dagen te gebruiken, kies dan voor de bijna rijpe, volledig rijpe of licht vlekkerige. Rijpe producten hebben meer smaak; het gaat tenslotte om de smaak, niet om het uiterlijk.

 

(LEARN: What Exact Sustainable Food Is)

 

2. Bewaar uw restjes

Als je aan het koken bent, gooi dan geen schillen en kruidenstelen; overweeg ze een keer te laten eten in zelfgemaakte gerechten. Zorg er wel voor dat alles goed gewassen is voordat je gaat schillen. Begin met het verzamelen van restjes in een hersluitbare plastic zak of een grote lege yoghurtcontainer in uw vriezer. Wanneer deze vol is, bent u klaar om een ​​partij verse groentebouillon klaar te maken. Opbergvoordeel: de voorraad kan maximaal twee maanden in de vriezer blijven. Als je ze voor de voorraad hebt gebruikt, voeg je de plantaardige restjes toe aan je compostbak.

 

(FIND: alles wat u moet weten over composteren)

veggie-voorraad-243-d111871.jpg

Gefotografeerd door: Aaron Dyer

3. Maak van de vriezer je vriend

Het is niet alleen voor het verslaan van make-ahead maaltijden en ijs! De vriezer is de perfecte plek voor het opslaan van overtollig voedsel, van die bruine bananen en die extra pint verse bessen tot dat ene halve brood. Invriezen kan de levensduur van voedsel verlengen van enkele weken tot enkele maanden. Zorg ervoor dat u de verpakking goed verpakt verpakt met alle lucht eruit gedrukt om te voorkomen dat de diepvriezer verbrandt. En etiketteer en dateer altijd zakken of containers.

 

(WATCH: De beste manier om bessen te bevriezen)

 

4. Wees creatief

Of je nu hartige manieren vindt om je restjes te hergebruiken of voedsel koopt dat is gemaakt door bedrijven die zich toeleggen op het upcyclen van voedselverspilling (granola gemaakt van sappulp, iemand?), Wees niet bang om creatief te zijn. Een eenvoudige manier om voedsel buiten de vuilnisbelt te houden, is door simpelweg buiten de kaders te denken; maak kunst met restjes, iedereen?!

 

(ZIE: Hoe deze recycleerder voedselafval overdag in meststof omzet) 

 

5. Winkel lokaal en seizoensgebonden

Boerenmarkten zijn de bron voor de meest verse, meest lokale gerechten die u zult vinden. Door lokaal en seizoensgebonden te winkelen, ondersteunt u uw lokale economie. Als je niet weet welke boon of squash je moet proberen, vraag het dan aan de boer.

 

(CHECK: onze gids voor wat er nu in het seizoen is)